Vandaag werd ik vlak na het middaguur gebeld door Annerieke. Haar stem trilde toen ze zei: “Ik heb droevig nieuws. Kaz, de zoon van onze dierbare vrienden, is sinds gisteravond vermist en zojuist dood aangetroffen.” Dit nieuws heeft mijn hart vervuld met immense pijn, de pijn in mijn scheenbeen verbleekt erbij.

Nu wil ik naar huis om mijn dierbaren te steunen in deze moeilijke tijd. Tijdens mijn wandeling naar Bolsena vandaag had ik geen oog voor mijn omgeving en volgde ik op automatische piloot de route. Ik zal mijn reis onderbreken en donderdag of vrijdag terug naar huis vliegen.

Wat er daarna zal gebeuren, is nog onduidelijk. Alles lijkt ineens zo betrekkelijk.Voor nu is dit mijn laatste bericht. Ik zal later laten weten wat mijn verdere plannen zijn. Mijn site blijft open, en ik wil jullie allemaal bedanken voor jullie lieve reacties. Ze hebben mij enorm gesteund, vooral tijdens de moeilijke momenten.

Onderstaand bericht had ik al voor mijn vertrek geschreven, met de bedoeling, dit aan te vullen met wat de dag brengt.

8 juli van Gallina naar Bolsena

Een dubbel gevoel, een pelgrim gaat te voet, maar luistert ook naar zijn lichaam

Vanochtend was ik al voor 5 u wakker, waarna ik voorzichtig de slaapzaal uit ging om de anderen niet te storen. Nog even een paar foto’s geschoten van de tuin van het hostel en iets later de zonsopgang vanuit deze tuin. Echt een aanrader voor andere pelgrims.

Een leuk zitje in de pelgrimstuin
Wat een uitzichten weer.

Vandaag voelt toch een beetje dubbel. Een deel met de bus, half 8 eerst 19 km naar Abbadia (volledig afwijkend van de Via Francigena), waar ik met een half uurtje ben en dan bijna 4 u wachten. Even rondgelopen, maar niet zo’n geweldige stad.  Tegen 12 u nog eens bijna 20 km met de bus naar Acquapendente, waar eigenlijk mijn volgende slaapplaats zou zijn. Ik kies ervoor om de etappe naar Bolsena vanmiddag toch te lopen, waarna ik de komende dagen mijn rust zal nemen. De tijd op de camping gebruik ik om de etappes na Rome wat meer af te stemmen op mijn fysieke mogelijkheden, zonder mijn einddoel uit het oog te verliezen. In Bolsena tref ik woensdag mijn slaapmaatjes weer en zullen we samen de voetbalwedstrijd NED-ENG kijken. Alleen sta ik op de camping.

28 reacties

 1. Sterkte Hugo. We zullen aan je denken.
  Wat je beslissing ook zal zijn hierna we zijn trots op de weg die je afgelegd hebt.

 2. Stoere pelgrim, goede buur, wat een nobele beslissing, je voettocht te onderbreken om je dierbare vrienden te ondersteunen bij het droevige afscheid van hun zoon. Je neemt nu niet meer de
  makkelijkste en kortste route naar Rome, maar dat siert je! Welkom weer in de buurt, al is dit maar voor even.
  Liefs, LiTjoe

  1. Dank je Tanja. Ik laat mijn rugzak hier en kijk wel wanneer ik de wandeling weer op pak. Inderdaad heftig. Pietrasanta is wel een mooie stad, vergeven van kunst. Jij nog een buon camino.

 3. Kom net van Annerieke vandaan en heb het trieste nieuws vernomen. Je hebt de juiste beslissing genomen!
  Je steun zal hier extra nodig zijn.Goede vlucht terug en heel veel sterkte deze al toch moeilijke dagen. En verzorg je been om de wandeling straks weer voort te zette naar je einddoel. Groetjes Diny

 4. Hugo, echt triest nieuws. Heel veel sterkte voor de direct familie en vrienden. Dit is een harde klap.
  Voor jezelf de enige juiste beslissing, hoe jammer ook.
  Jij kunt jouw reis nog voortzetten (op een ander moment), dat geldt helaas niet voor Kaz
  Sterkte !!

  1. Dank je Peter, ik heb juist geregeld, dat mijn spullen hier blijven. Een stok achter de deur, hoewel het laatste deel in alle opzichten anders zal zijn. Groetjes Hugo

 5. “Een pelgrim gaat te voet, luistert ook naar zijn lichaam en volgt zijn hart”
  Onze gedachten zijn bij jou/jullie en de hele situatie.

 6. Hoi Hugo,
  Het is in en in triest nieuws voor de familie en vrienden van Kaz.
  Respect, en wat een teken van “het hart op je juiste plek hebben” geef je af door dit besluit te nemen.
  Dit zegt alles over de vriend en de mens Hugo Suppers.
  We hopen dat je later de inspiratie weer gaat vinden voor het vervolg van je reis.

  Ik wens jullie heel veel kracht de komende periode.

  Warme groet,
  Susan en Maurice Janssen

  1. Dank je Susan en Maurice, voor deze lieve woorden. Morgenvroeg neem ik als eerste de bus, waarna ik veder ga per trein naar De luchthaven in Rome. Ik hoop dan in de avond in Eindhoven te landen. Mijn backpack laat ik achter, maar wanneer ik terug geweest ik nog niet.

 7. Hoi Hugo, wat een vervelend nieuws heel veel sterkte.. en dank je voor al je foto’s en verhalen ..
  vele foto’s waren heel herkenbaar en brachten mij ook weer terug naar de route ..
  Een hele goede terug reis ..
  Ryon

 8. Hugo wat een triest bericht, het is een moedige keuze om je steun aan andere dierbare te delen, dat siert de pelgrim!
  Sterkte.

 9. Wat een vreselijk nieuws Hugo, Sterkte!
  Acda en De Munnik zongen het al, Het leven is wat je gebeurd terwijl je andere plannen maakt.

  Kom goed thuis!

 10. Hugo,wat een diep diep triest bericht,ga maar gauw naar huis om je dierbaren te steunen , ik heb diepe respect voor jou, je bent een Topper Geert Arts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Wandeling Ravenstein - St Maria di Leuca

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder