6 juli San van Ponte d’Arbia naar Quirico d’Orcia 

🚶 28 km
🏕️. B&B

Het beloofde een mooie maar warme dag te worden, met temperaturen die zouden stijgen tot boven de 30 graden. Om die reden besloot ik vroeg aan mijn wandeling te beginnen. De klok gaf 6 uur aan en ik had er zin in. De enige zorg die ik had, was dat ik geen slaapplaats zou vinden voor het einde van mijn geplande route. Ik wilde namelijk geen lange route lopen in verband met mijn scheenbeenblessure. Toen ik echter de eerste stappen zette en de omgeving in mij opnam, werden mijn zorgen al snel vergeten. De opkomende zon wierp een gouden gloed over de wonderschone natuur, en ik wist meteen dat dit een bijzondere dag zou worden.

6:15 u

Laat ik voordat ik verder vertel, jullie eerst laten meegenieten van de prachtige plaatjes die ik vandaag heb geschoten. De route was adembenemend.

De velden waren deels verborgen onder de opstijgende waterdamp, de vogels zongen hun ochtendliederen en de wereld leek even perfect. Maar terwijl ik verder liep, werd het duidelijk dat de voorzieningen onderweg beperkt waren. Er was geen mogelijkheid voor een kop koffie, een lunch, laat staan een slaapplek. Ondanks de hitte en de afwezigheid van rustplaatsen, zette ik door. Uiteindelijk heb ik die dag bijna 30 kilometer gelopen. De combinatie van de afstand en de dalingen bleek echter iets teveel van het goede. Aan het eind van de dag gaf mijn scheenbeen een behoorlijke reactie: het was dik en warm.In een bar restaurant heb ik voetbal gekeken, samen met enkele Zwitsers, Zweden, een Australiër en natuurlijk enkele Italianen. Morgen ga ik de route halveren en mijn tempo nog verder verlagen. Aan het eind van de dag zal ik mijn plan trekken en ervoor zorgen dat het niet verslechterd. Het was een dag vol schoonheid en voldoening.

7 juli van Quirico d’Orcia naar Gallina

🚶 18 km
🏕️. Ostello Gallina

Het was weer een leuke dag met een prachtige route die mij over betoverende paden leidde en verschillende bijzondere ontmoetingen opleverde. Hoewel de dag begon met dreigende bewolking, maakten de wolken al snel plaats voor de zon. Onderweg ontmoette ik drie Italiaanse vrouwen, die voor enkele dagen de Via Francigena liepen. Samen met Rudi en deze Italianen zongen we een liedje voor mijn jongste kleindochter Guusje, die vandaag haar eerste verjaardag viert. Het was een hartverwarmend moment dat de vreugde van deze bijzondere dag nog vergrootte.

Gemengd koor

Zoals ik gisteren al aangaf, liep ik de route op een aangepaste snelheid. Vooral de afdalingen nam ik extra voorzichtig, in verband met mijn scheenbeen. Laat ik jullie meenemen met de volgende foto’s die een impressie geven van mijn wandeling.

In de loop van de middag, na 18 kilometer, bereikte ik het dorp Gallina. Daar genoot ik eerst van een heerlijke risotto voordat ik het hostel opzocht. Rudi was er al, evenals een Tsjechische vrouw genaamd Teresa, en later kwam er nog een Amerikaan, Theo, aanlopen. De ontvangst in het hostel was hartelijk en we werden zelfs verwend met heerlijke zelfgemaakte appeltaart.

’s Avonds heb ik samen met Erik het diner verzorgd.

Theo-Teresa-Rudi en die kale

Wat betreft mijn plan ten aanzien van mijn scheenbeen: hoewel het vandaag goed ging, wil ik het zekere voor het onzekere nemen. Morgen staat er een zware route op het programma, met een steile afdaling. Juist die afdaling heeft mij doen besluiten om voor  dat deel de bus te nemen en dan de etappe naar Bolsena te lopen.In Bolsena verruil ik Toscane voor Lazio. Daar zal ik op een camping een paar dagen rust nemen en overweeg ik toch een huisarts te bezoeken.

12 reacties

 1. Hier valt langzaam maar zeker de Nimweegse 4-daagse deken. Talloze mensen oefenen, de matrixborden op de A50 waarschuwen voor extra drukte en Nijmegen kun je geen afspraak meer boeken. Best leuk hoor, wandelen rondom Nijmegen. Maar geen cypressen, geen risotto en de dagen beginnen er ook mooi, maar niet zó mooi als je beschrijft in Toscanië. Sterkte met je blessure en moedig voorwaarts!

  1. Hoi Jan, ik wil anderen niet te kort doen, maar de verbanden die je telkens weet te leggen zijn erg leuk. Ik heb een sterk vermoeden, dat de blessure gestabiliseerd is. Dit samen met 2 dagen rust en zwemmen in het meer van Bolsena zal zeker bijdragen aan het herstel. Dank weer voor je reactie.

 2. Lieve Hugo, proficiat met Guusje en prachtig gezongen met jouw mede-pelgrims. Prachtige foto’s van een geweldige omgeving. Doe wel rustig aan met deze blessure. Luister naar je lichaam en inderdaad wel een goed idee om een huisarts te laten onderzoeken en adviseren. Desondanks blijf vooral genieten van de geweldige ervaringen die je hebt.
  Liefs Monique

 3. Hoi Hugo, wat mooi is het daar.
  let echt op met je been he. Misschien is naar een arts gaan inderdaad wel slim.
  beterschap, gr. Nelly

 4. Ciao Hugo…. mooi, wat een ervaring….
  Gefeliciteerd met Guusje en vooral veel BETERSCHAP en sterkte met wat fysiek op je pad komt.Je bent wel een doorzetter hoor.🌻🌻 Gr.

 5. Beter nu even rustig aan dan de rest van de tocht problemen. Overigens, toch bijzonder, zoveel verschillende hostels, slaapplekken en ontmoetingen. Veel succes en herstel gewenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Wandeling Ravenstein - St Maria di Leuca

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder