Tja, wat doe je als je een rustdag hebt in zo’n mooie stad als Lucca. Jazeker dan ga je een stuk wandelen. Vanuit mijn B&B is het 200 m lopen naar één van de stadspoorten, Porta Elisa genoemd.

Porta Elisa

Wanneer je door de stadspoort bent, kan je aan één van de zijden, de stadsmuur op, die met een lengte van 4 km helemaal rond het historisch centrum loopt. Erg mooi.

Aanzicht stadsmuur gezien vanaf de toegangsweg
Op de brede stadsmuur

Verder in de kathedraal een stempel gehaald voor in mijn pelgrims paspoort. Uiteraard mijn ogen verwend met de schoonheid van dit gebouw.

Je kan ieder gebouw, of standbeeld wel vastleggen, de één nog mooier dan de ander. Wel een bijzonder standbeeld van kennelijk de eerste 100-jarige.

1854-1954 Alfredo wie kent hem niet

Natuurlijk heb ik ook heerlijk gerust, maar daartoe wordt je gedwongen door het veelvuldig lekker eten en de vroege warmte. De volgende fase van mijn wandeling zal na vorst, hagel, storm en niet te vergeten veel regen, hoofdzakelijk gepaard gaan met extreem warm weer. Vanochtend 10 u, gaf de thermometer al 26 gr aan. Morgen gaan we het meemaken.

Komoot geeft max 34 gr aan

Maar nu eerst mijn noodzakelijke spullen aanvullen, wat drinken en aansluitend weer smullen. Morgen naar Altopasio richting Siena

Noodzakelijk bij veel zon

9 reacties

 1. He Hugo, wat fijn te zien dat je t goed hebt op de mooie route “Francigena” En af en toe je batterij opladen doet je goed en kan je weer verder..
  Altopasio staat bekend om de pasta… leuk dorp/ stadje En heel knap van je om door alle weersomstandigheden heen te lopen.. respect Hugo 👍
  Groet Ryon uit Mook

  1. Dank je Ryon, ondanks het afzien, wat gezien de omstandigheden ook begrijpelijk is, geniet ik volop. Ik merk ook aan de reacties van de Italianen, dat ik qua afstand iets bijzonders doe. Wanneer ik hen vertel van mijn reis, dan is men eerst verbaasd en dan komen de vragen en respect.

 2. Kort maar krachtig Hugo! Bespaar je de moeite om passende woorden te vinden die de pracht van Lucca weergeven. Zal je ook in Siena niet meevallen. Moedig voorwaarts!

 3. Hugo, groeten vanuit het zonnige Zuid-Limburg. Zo te lezen gaat alles goed. Nog 225 km tot het eindpunt.
  Hilly en Leon Atlanta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Wandeling Ravenstein - St Maria di Leuca

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder