🚶 32 km
🏕️ Huisje aan het meer van Genève


De hotelier gaf gisteren bij het inchecken aan, dat het ontbijt vanaf 8 uur zou worden geserveerd. Dit vond ik aan de late kant, omdat ik altijd vroeg wakker ben. Bovendien kon ik niet wachten om Annerieke, Nina en Guusje weer te zien. We spraken uiteindelijk af dat ik om half 8 zou ontbijten, maar ik zat ruim een kwartier eerder al aan mijn croissantje. Met een goed humeur, ondanks het sombere weer, vertrok ik tegen achten richting Lausanne. De etappe was, op enkele pittige klimmetjes na, redelijk goed te doen.

Het plaatsje Borne laat ik achter me.
De Zwitsers hebben het goed voor elkaar
Één van de vele beekjes
In Zwitserland zijn de route aanduidingen helder

Bij aankomst in Lausanne wilde ik snel een stempel halen bij het toerisme-informatiekantoor, maar zij verwezen me door naar de kathedraal. De meeste hoogtemeters van de dag maakte ik in Lausanne, klimmend naar de kathedraal. De schoonheid van het imposante bouwwerk maakte de inspanning echter meer dan waard.

Na de kathedraal te hebben bezichtigd, besloot ik naar het station te gaan om de trein naar Saint-Prex te nemen, een kleine twintig kilometer ten noorden van Lausanne. In Saint-Prex hadden Annerieke, Nina en Guusje een huisje gehuurd.

Fijn weerzien

Het was een fijn weerzien, waar ik zal genieten van twee rustdagen in hun gezelschap en bijkomen van mijn reis. De voorpret van het samenzijn met mijn dierbaren maakte elke inspanning de moeite waard.

Ons huisje

Een  frisse wind aan het meer van Genève

19 reacties

 1. Hai Hugo,
  Ik reageer niet iedere keer op je updates, maar kijk er wel naar. Ik heb veel respect voor de wijze hoe je dit allemaal doet en beleeft. De onzekerheid die je soms beschrijft over waar je in de avond terecht komt en of er wel wat te eten is. Het verbaas me ook dat we in Europa nog zo veel gebieden hebben waar je niet of nauwelijks mensen tegen komt en waar je niets kunt kopen. Alles voor een paar dagen meenemen is natuurlijk niet te doen. Inmiddels zul je wel weet vertrokken zijn van je rustpunt met vrouw en kinderen in Zwitserland. Goede reis verder zeker nu je de Alpen over gaat. Nogmaals petje af en geniet van de tijd die voor je ligt.

  Met vriendelijke groet mede namens Engeline. Leo

  1. Dag Leo en Engeline, dank je voor deze oppepper. De pas is dicht, maar ik mag via de weg erover. Met name de bergpaden zijn erg gevaarlijk vanwege de sneeuw en daardoor uitglijden met alle gevolgen van dien. Veiligheid op nr. 1 Groetjes Hugo

 2. Eindelijk heb ik door hoe ik een reactie kan geven. Heb je verhalen gelezen. Bon camino zal ik niet meer vergeten.
  Nu genieten van je familie dichtbij.
  Heel veel succes met je resterende kilometers. Groetjes Maria en Trudo
  Ook Groetjes aan Annerieke, Nina en Guusje.

  1. Hoi Trudo, wil net de site bijwerken en zie je bericht binnenkomen. Dank je. Annerieke, Nina en Guusje zijn gisteren helaas weer huiswaarts gegaan. Dit was zeer waardevol. Groetjes ook aan Maria, Hugo

 3. Leuk hoor Hugo om je op je wandelreis te volgen! Heel pittig, maar je doet het, heel knap! Leuk en gezellig dat Annerieke, je dochter en kleindochter er nu ook een paar dagen zijn! Geeft je toch weer moed en doorzettingsvermogen om verder te gaan volgens mij! Nog heel veel succes, plezier op je verdere reis! Groetjes vanuit Italië (Albenda) Johan en Mirjam

  1. Dank je Johan en Mirjam, leuk iets van jullie te horen. Dit jaar hebben jullie weinig gemist op de Lakens, vanwege het weer. Veel plezier in het mooie Italië. Morgen richting de Alpen, Groetjes Hugo

 4. Goedemorgen lieve Pelgrim,
  Fijn te zien dat Annerieke, Nina en Guusje goed zijn aangekomen. Geniet maar van hun aanwezigheid en rust goed uit! Ons chalet “Annabel”, lag aan de andere kant van het Lac Léman, in de bergen. We aten regelmatig een filets de perches in Villeneuve. Maandag weer op pad, we wensen je een voortvarend vervolg van je voettocht. Liefs LiTjoe, schouderklop MJ

  1. Dag Litjoe en MJ, dank je voor de lieve wens en de schouderklop. Erg fijn, om weer even met Annerieke, Nina en Guusje te zijn. Morgenochtend vertrek ik weer voor het vervolg vanuit Lausanne naar Villeneuve. Lieve groet van ons viertjes, Hugo

  2. Je loopt vast langs het chateau de Chillon gelegen in het meer. Daarna Lekker visje eten op het waterterras van restaurant Oasis. Vervolg je dan de tocht via Aigle, Martigny en over de grand Saint Bernard? Voor ons een bekende omgeving. MJ vindt het ongelooflijk dat je dit kan! Geweldige prestatie!

 5. Hoi Hugo,

  We proberen het nog maar een keer. Ik begrijp uit je verhalen dat het niet alleen een spannende maar ook een inspannende tocht is die je zo in je eentje bent aangegaan. Een hele uitdaging die ik je in ieder geval niet zomaar na zou doen. Chapeau! Fijn dat Annerieke, Nina en Guusje je nu even vergezellen en je tegelijkertijd een paar dagen tot rust kunt komen. dat heb je hard nodig voordat je straks weer verder gaat. Jou kennende ga je het beoogde einddoel zeker halen en we volgen je daarbij op de voet 🙂

  Bon Voyage et au Revoir

  Nico En Mieke

 6. Wat ontzettend fijn Hugo. Zo betekenisvol om je dierbare. ( niet allemaal) weer bij je te hebben. Doe Annerieke, Nina en Guusje onze lieve groeten en geniet van elkaar❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Wandeling Ravenstein - St Maria di Leuca

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder