19 Mei Leffond naar Lagres

Vandaag hou ik het kort en deel ik wat foto’s van de mooie natuur, mijn prachtige plek op een mooie camping binnen de stadsmuren van Langres en met name de kathedraal van Langres

Wilde zwijnen, biggetjes tussen het hoge gras niet te zien.
Wonderschoon gebouw
Op een terp sta ik onder de vlaggenmasten, met geweldig uitzicht.

20 Mei Langres naar

Met de eerste stralen van de ochtendzon voelde ik een vreemdsoortige opwinding. Ik had het gevoel dat het met de dag mooier werd. Mijn avontuur bracht me dichter bij de natuur en verder van de drukte van alledag. Vandaag en morgen zou ik mijn best moeten doen om de basisvoorzieningen te vinden: eten, drinken en een slaapplaats.

Ik stond al om zeven uur bij de bakker. Het was een klein, gezellig zaakje waar de geur van versgebakken brood me tegemoet kwam. Ik kocht belegde baguettes en wat zoets. De supermarkt ging pas later open, dus die sloeg ik over. Met voldoende te eten, liep ik terug naar de camping.
Bij mijn aankomst werd ik begroet door Jan en Carolien, een vriendelijk stel uit Huissen. Ze vroegen of ik een kop thee lustte, een aanbod dat ik niet afsloeg. We zaten in hun camper, een huis op wielen vol verhalen. Ze vertelden me over hun woonplaats en ik dat het hoofdkantoor van VBI daar stond. Onze gesprekken schoten alle kanten op, van reiservaringen tot persoonlijke verhalen. Na twee koppen thee, een kop koffie en wat ontbijtkoek, werd het tijd om afscheid te nemen. Jan en Carolien vertrokken naar Spanje. Het was een gezellige ochtend geweest.

Rond half tien begon mijn wandeling. De zon werd met elk uur krachtiger en de vergezichten werden steeds mooier.

Met Jan en Carolien in de camper

Na een kilometer of tien kwam ik door een klein dorpje. Een kraampje aan de rand van de weg trok mijn aandacht. Misschien iets fris te drinken, dacht ik. Maar het bleek tweedehands speelgoed te verkopen. Ik vroeg de jonge vrouw achter het kraampje of ik mijn telefoon mocht opladen. Ze bood me een stoel aan onder een parasol en vroeg of ik iets wilde drinken of eten. Ik sloeg het aanbod vriendelijk af, aangezien ik voorzien was.
Niet veel later kwam haar moeder naar me toe met een flesje water. Mijn eigen flesje was inmiddels leeg, dus ik nam haar aanbod graag aan. Terwijl ze me het water gaf, zei ze dat ze met het eten bezig was. Ik werd aangenaam verrast met een heerlijk bord spaghetti met rundvlees, brood en een flesje water.

Diner plek onder de parasol
Goed gevuld bord spaghetti

Aansluitend kreeg ik nog koffie aangeboden, het biertje sloeg ik over. Nog even afscheid genomen, een foto en weer verder.

Pa, ma en dochter

Het eindpunt vandaag was niet ideaal om een tent op te zetten. Dus alvast het begin van de route van morgen gelopen, totdat ik  een geschikte plek voor de nacht zag.

Een weiland met ernaast een stromend beekje, waar mijn warme voeten heerlijk in werden afgekoeld. In de verte wordt de lucht dreigend en ik hoorde al wat onweer, maar de regen valt (nog) mee. Benieuwd wat morgen gaat brengen.

Wild kamperen.

18 reacties

 1. Leuk om te lezen .. van gastvrije mensen, en zo vriendelijk .. Ik lees net dat je 18 kg in je tas hebt .. misschien tijd om
  de post te gebruiken en het thuis front te verrassen met wat leuks uit je rugzak ..
  Ik hoop dat ik je kan blijven volgen Hugo .. morgen ga ik naar Italië een verkorte versie lopen ..
  Veel plezier .. Hugo

  1. Dank je Ryon, er gaan inderdaad wat kleine dingen mee retour, maar de 18 Kg is inclusief 2,5 tot 3 liter water en is goed te doen. Fijne wandeling in het mooie Italië. Groet Hugo

 2. Ha Hugo,
  Volg je steeds op de voet.
  Heel fijn om dit avontuur mee te beleven!
  Geweldig hoe je dit voor elkaar krijgt! En dan al die sociale mensen, die je ontmoet.
  Heel veel energie en gewenst!

  1. Dank je Gerty, ook ik vind het bijzonder, maar tevens bevestigt dit mijn gevoel vooraf en dat is alleen maar fijn. Reacties zoals deze steunen mij ook enorm. Groetjes Hugo

 3. Ha die Hugo,

  Goed bezig man ! Leuk om je te volgen, maar ook te bemerken hoe gastvrij de mensen voor je zijn. Zo kan het gelukkig ook nog in deze wereld !
  Zet hem op en succes !

  Groetjes Mignon

  1. We doen ons best. Bevestiging van mijn beeld over de mens de meesten deugen maar enkelingen niet, maar laten die nu net ons moeten regeren. Groetjes pelgrim Hugo 😀

 4. Hé Hugo,
  Geweldig om je verhalen te lezen. Wat een mooi avontuur ben je aangegaan zeg. Bewondering en respect hoor!
  Succes en heel veel plezier gewenst met de omgeving en de mensen die je ontmoet!
  Groet, Jan Roelof

 5. hi Hugo wat maak je veel mee! elke keer weer benieuwd naar je verhalen. Wat fijn te zien dat er zoveel mooie mensen op de wereld zijn die je verder helpen en gastvrij zijn. De meeste mensen deugen toch.

  1. Hoi Ellen, vandaag een relatief korte wandeling. Ik sta al op een camping. Inderdaad, de mens is van nature goed, een bevestiging van hoe ik er al tegenaan keek. Jammer dat enkele gestoorden, die hier niet bij horen het op wereldniveau willen verpesten. Leuk dat je mij volgt, dat waardeer ik enorm. Groetjes Hugo

 6. Wat fijn je te hebben gesproken op de 20e en vooral ook even te mogen zien.
  Fantastisch hoe je naarmate de tocht vordert je letterlijk en figuurlijk steeds beter je weg vindt.
  Geweldig hoe je het doet. Volg je met bewondering en trots.

 7. Wauw Hugo, wat geweldig om zoveel gastvrije mensen tegen te komen.
  Ik vind het een hele prestatie je tocht!!
  Succes verder!!!

 8. Dag Hugo, Dank voor je reflecties op wandelen en alleen zijn. Langres – maken ze daar niet ook een kaasje? Waar niet in Frankrijk maar je kunt die ook wel bij ons kopen, dacht ik. En voor de goede orde: geren biertjes meer afslaan, hé! Je moet als kwetsbare pelgrim de misère niet over jezelf afroepen! Hup Hugo – moedig voorwaarts!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Wandeling Ravenstein - St Maria di Leuca

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder