16 Mei 21e etappeBrienne-le-Château – Bar-sur-Aube

🚶 31 km

🏕️. Prive gîte in Bar-sur-Aube

Voor de Komoot volgers: ik heb al eerder aangegeven, dat ik ivm beperkte accu capaciteit van mijn telefoon met Komoot werk. Ik maak dan gebruik van mijn Garmin GPS. Hieronder de aanvullende route van gisteren.

https://connect.garmin.com/modern/activity/15409546736?share_unique_id=11

De splitsing richting Rome/Santiago de Compastella


Het was een prachtige wandeldag, met slechts een paar wolkjes aan de hemel die langzaam maar zeker verdwenen onder de stralende zon. In mijn rugzak had ik voor de zekerheid een tweede pakje blarenpleisters meegenomen, klaar voor het geval dat mijn voeten wat extra zorg nodig hadden. Het eerste pakje ben ik doorheen, oftewel blaren.

Terwijl ik voortging op mijn route, merkte ik dat de aanwijzingen nog steeds schaars waren. Gelukkig vertrouwde ik volledig op mijn navigatietechniek. 

Ik zette vastberaden mijn weg voort en genoot van de natuur. De gevolgen van de langdurige neerslag zijn ook hier goed zichtbaar. Heel veel ondergelopen weilanden en een sterk stromende beek, die buiten haar oevers is getreden.

Overstroomd gebied
Snel stromende beek
Boskikker en een hazelworm, ca. 50cm, zie je ook in de Kennemerduin (helaas dood)

Uiteindelijk bereikte ik Bar-sur-Aube, waar ik als eerste de prachtige kerk bezocht. Onder de warme gloed van de zon, zocht ik de koelte in de kerk op.

Mooi interieur


Met de avond die naderde, begon ik me toch zorgen te maken over mijn slaapplaats, aangezien er geen camping in de buurt was. Gelukkig vond ik hulp in het gemeentehuis, waar ik werd doorverwezen naar de pastorie. Daar werd ik vriendelijk ontvangen door een dame die voor mij een slaapplek regelde, met hulp van Jesús en Hélène, die mij persoonlijk kwamen halen.

Hélène en Jesús

En wat een verrassende prijs, slechts €10!, voor een perfecte locatie, met een keuken vol ingrediënten, maar ik koos ervoor om uit eten te gaan. Thuis zouden ze vast denken dat ik niet genoeg of verkeerd at, maar vanavond genoot ik van heerlijke gerechten uit de Jura-keuken, passend bij het sfeervolle etablissement.

Entree een vissalade met ei
hoofdgerecht tagliatelle met morilles saus
nagerecht caramel ijs met toefje slagroom

13 reacties

 1. Hoi Hugo. Wat maak jij veel leuke dingen mee. En wat fijn dat de mensen je een slaapplek en wat eten aan bieden. Maar er zullen vast momenten zijn die zwaar vallen. Maar blijf positief en verzorge je inwendig goed als het kan. En neem op tijd je rust. Groetjes

 2. Beste Hugo, wederom maak ik voor jou een diepe buiging want je maakt elke dag lange afstanden en je bent al ver gevorderd. Intussen snap je wel wat een pelgrimage inhoudt, ontberingen, blaren slaapplek regelen, immers het enige wat een pelgrim moet doen is wandelen, slapen, eten, wandelen, slapen, eten elke dag weer en tussenin is er nog voldoende plek voor verwachte en onverwachte gebeurtenissen, kortom is het een groot avontuur. Hugo zet um op want de Alpen komen er aan. Groet Jan Bakker

 3. Hai Hugo
  Wat super fijn om al die mooie verslagen van jou te lezen! Het gezegde; wie goed doet, goed ontmoet, maak jij letterlijk mee!!
  Wat zijn er nog mooie mensen op deze aardkloot en fijn dat jij die mag ontmoeten.
  Ik kan me voorstellen dat je daar soms stil van wordt.
  Wat een fantastisch avontuur tot nu toe.
  Blijf genieten en ons verrassen met je mooie ervaringen.
  Véél liefs Karin

 4. Dag Hugo, Een gastropelgrimage daar in de Jura! Ik had al een vermoeden dat de oorspronkelijke insteek van de wandeltocht veranderde toen ik je zag eten met een fles champoepel als begeleider -;) Hup Hugo, moedig voorwaarts!

  1. Het valt niet mee bij die Fransen. Erg weinig eetgelegenheden onderweg. Nu ééntje, waar ik een half uur moest wachten, voor deze opende en dan hebben ze weer een half uur nodig om een veau te vangen.

 5. Hugo wat een geweldig verslag, ook jij heb de draad weer positief opgepakt… hou vol… ik heb geen rustdag maar gekozen voor een was dag op de camping bij Lingly le Chatel ! Top hier!

  Zet um op jij kan dit!

 6. Genieten Hugo, lieve mensen die je een slaapplek aanbieden. Ondanks het trieste bericht van de formatie in NL zijn er gelukkig nog heel veel mensen die zich bekommeren om de medemensen.
  Liefs en geniet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Wandeling Ravenstein - St Maria di Leuca

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder