10 Mei


🚶 42 km
🏕️. Wild kamperen


Vandaag een beetje een normale tijd vertrokken, rond 8 u. Omdat de etappe vandaag 10 km korter is dan die van morgen en er toch geen camping is, ben ik voornemens om al een stuk van morgen toe te voegen. Glooiend terrein, maar niet echt spannend. Al snel draai ik, wat men hier een provinciale weg noemt op.

Hier gaat men iets anders om met de aanvraag van een bouwvergunning, of wellicht dat die nooit is aangevraagd. De komende 2 dagen krijg ik te maken met lange rechte landbouwwegen. Grotendeels goed te belopen, behalve wanneer men deze met brokstukken en grove gesteenten hebben voorzien. Dan is het opletten, zodat je je enkels niet verzwikt of erger. Oud ijzer in de vorm van spoorrails, waar ooit treinen liepen, die forenzen vervoerden en nu langzaamaan onder het woekerende onkruid en aan onze ogen wordt onttrokken.

Ondertussen, wederom geen winkel, café of eetgelegenheid. Om te kunnen eten, ben ik een km of 3 opgelopen . Aansluitend hherik inderdaad al een deel van de route van morgen gelopen. Daarnaast moest mijn telefoon aan de oplader en raakte mijn water op. Ook hiervoor opgelopen, maar dat werd beloond. In een gehucht van 75 woningen zag ik een man, waaraan ik water vroeg. Mijn lege flessen werden met gekoeld water gevuld en ik kreeg nog een fles bruisend water mee. De temperatuur loopt overdag al op tot boven de 25 graden. Kort daarna een geschikte plek voor de overnachting gevonden.

11 Mei


🚶 29 km
🏕️. Klooster (zussen van het heilige kind)


Vanochtend was ik al om 6 u aan het lopen, met als resultaat, vroeg in de middag aangekomen in Reims. Even een onderkomen voor de overnachting zoeken en dan Reimenbekijken. In de kathedraal had men een soort Elfsteden stempelpost, met een oudere vrouw, die goed Frans sprak. Ik wist dat deze organisatie ook een slaapplaats kan regelen. De aanhouder wint en zo kom ik in een voormalig gevangenis en krijg ik cel 16 toegewezen. Zuster Bernadette heeft naar later bleek meerdere functies, portier, administratief medewerker, gids voor de rondleiding, kassier en kamermeisje.
Lekker douchen en warempel 2 blaren.

Voor de volgers op komoot. Vanwege het niet kunnun opladen  van mijn telefoon, kan het zijn, dat ik moet overschakelen naar mijn Garmin GPS. Dat was op 11 Mei het geval.

https://connect.garmin.com/modern/activity/15336891413?share_unique_id=8

6 reacties

  1. Gaat erg vlot en voortvarend Hugo, al Reims voorbij, met een fles champagne in je knapzak, zelfs in de gevangenis terecht gekomen, bijzonder.
    Op naar de volgende stad! Het is mooi jou te volgen, en ook de route op Komoot te bekijken!
    Geniet ervan, en blijf gezond!

  2. Een schitterende wandeling die je aan het maken bent Hugo, als ik zo je pennevruchten lees. Ik volg je op de voet. Mooi ook dat je onderweg niet alleen uitdagingen tegen komt maar ook mooie contacten die je belangenloos verder helpen. Je had toch ook zonnepanelen meegenomen waar je jouw telefoon mee kunt opladen?? Functioneren ze niet goed? Geniet van je reis!!

  3. Mooi verslag Hugo! Het saaie Lotharingen heeft op jou en jouw pen in elk geval geen vat. Hoe was het ook alweer: in het huis van mijn Vader is voor velen plaats… zeker in de oude kroningsstad Reins. Moedig voorwaarts maar weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Wandeling Ravenstein - St Maria di Leuca

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder