8 Mei 14e  etappe Poupehand – Chemery sur Bar


🚶 36 km
🏕️. Gîte Monique

Na een rustdag vanochtend afscheid genomen van Nina, Anne Martin en de 3 kleinkinderen, Kato, Pien en Guusje.

Kato en Guusje wachten tot ik de hoek om ben


Een route, die bijna 700 m1 stijging aangeeft, maar alleen de eerste 3 km‘s waren pittig tot 20 gr. Verder loopt deze route al grotendeels door Frankrijk. Met de km’s zie je het landschap veranderen, zo ook de glooiingen.

Helaas ook hier hufters


Aangekomen op het eindpunt blijken alle 3 de restaurants te zijn gesloten. Dat wordt lastig, geen eten, geen water, accu telefoon bijna leeg en geen camping ( normaal geen probleem, wild kamperen). Maar er is een gouden regel, die voor een pelgrim geldt: Vraag en je krijgt. Aangebeld, water gevraagd en gekregen. Men stelde mij de vraag waar ik de nacht zal doorbrengen. Eerlijk antwoord; Je ne sais pas. Verbaasde gezichten, maar ook een oplossing. Er wordt een huis aangewezen, die kamers verhuurd. Gelijk geregeld. Mij wordt gevraagd hoe laat ik wens te eten en een uurtje later zit ik bij de eigenaresse, Monique, aan tafel. Voor het eerst brandnetelsoep gegeten, zelfs 2 borden. Een ei gerecht met aardappelen en Frambozen uit de vriezer door de mixer als toetje.

Weer eens in een normaal bed.

De volgende ochtend staat het ontbijt klaar en kan ik de deur achter mij dicht trekken, want Monique heeft zelf om 6:30 u een wandeling op het programma.9 Mei 15e  etappe Chemery sur Bar – Neuville Day

Ontbijt met een lieve notitie


🚶 27 km
🏕️. A la Ferme in Neuville Day


De eerste dag met het zonnetje en een beperkt aantal hoogtemeters. Rond het middaguur uitgebreid geluncht en rond 16 u mijn tentje opgezet op een rustige boerencamping.

De ruimte voor mijzelf.

8 reacties

 1. Hallo Hugo,
  Geweldig wat jij hier neerzet. Als ik zo jou verhalen lees…..petje af hoor. Ik wens je nog veel mooie en interessante km’s.
  Groet uit Huissen van Jan Goes.

 2. Goedemorgen Hugo,

  Je bent goed bezig. Houd de moed erin het gaat je lukken. Veel succes met je fantastische avontuur.

  Lieve groet Hilda en Erik

 3. Hoi Hugo!
  Gelukkig loop je nu steeds meer het betere weer tegemoet. Dat vooruitzicht lijkt me alleen maar fijn. Leuk om je te volgen. Je komt mooie, onverwachte dingen tegen. Toi toi!
  Liefs Ans

 4. Geweldig relaas weer Hugo. Niet om te vleien: maar je schrijft leuk. Ik krijg een goed beeld wat je doet, ervaart en voelt tijdens je tocht. Moedig voorwaarts!

 5. Hoi Hugo,wat knap allemaal, maar ik wil je volgen wat betreft afstand en route,waar je loopt waar je overnacht de kilometers enz enz, en wat leuk dat je familie aanwezig was nou weer succes voor de volgende km gr Geert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Wandeling Ravenstein - St Maria di Leuca

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder