Ik lig wat achter, omdat de laatste etappes best wel zwaar waren, maar probeer jullie weer op de hoogte te brengen.

🚶32 km
🏕️. Cp Esneux Les Murets

30 april

Bijzonder,
1) omdat vandaag onze dochter Nina de 35 aantikken en het nog nooit is voorgekomen, dat ik haar verjaardag op afstand meemaak.


2) omdat ik soms denk de eeuwige jeugd te hebben. Zo gaf mijn GPS een onbekend pad van circa 150 m aan. Na enig zoeken en hierbij aangekomen, was er een erg smal pad te zien. Het betrof een steile afdaling, haaks is overdreven, maar ergens tussen de 45 en 55 graden, dan overdrijf ik niet. Neem daarbij de losse grond bedekt met natte bladeren en zie onderstaand resultaat.

3) In Luik werd ik verrast door een onverwacht bezoek van Rosie, Max, Floor en Kees Verhoeckx (fotograaf). Gezellig koffietijd en natuurlijk een biertje. Ik was echt heel blij om Rosie te zien. Zie hieronder.

Verder was het een zeer zware route, met als hoogtepunt een pad volgen, waarbij over een lengte van circa 0,5 km wel 40 bomen over het pad lagen. Geen kleintjes, maar met een doorsnede van een m1. Bij de ene moest je eroverheen ( om het makkelijk te maken, lagen er soms meer bij elkaar), bij andere moest je eronderdoor. Ik kan je zeggen dat beide acties de nodige acrobatiek vragen, zeker met een backpack van bijna 20 kg.

1 mei

🚶29 km
🏕️. Cp Bomal Internationale

Een mooie route die pittig was maar te doen.

2 en 3 Mei

🚶31 km
🏕️. Cp Hotton en Marché-en-Famenne

Voorlopig ga ik niet in herhaling vallen, maar samengevat; Alle wegen leiden naar Rome, alleen neem ik niet de makkelijkste. Noodgedwongen vanwege onweer, heb ik de etappe met nog 11 km te gaan moeten afbreken. Nog even navraag gedaan bij de plaatselijke bevolking, maar ook die waren duidelijk. Anderzijds vond ik dat niet zo erg. Ik merk dat wanneer je in de buurt van de 30 km komt, dit in de Ardennen onder deze omstandigheden (te) veel van je lichaam vraagt. De laatste km’s loop ik op mijn tandvlees en dat kan niet de bedoeling zijn. Eens kijken hoe we dit gaan managen. De avond goed afgesloten  met een meer dan goed gevuld bord Spaghetti Bolognese

Voedingsstoffen

4 Mei


🚶25 km
🏕️. Cp Grupont Parc La Clusure

Bij aanvang was het fris maar zonnig en de steile hellingen waren korter dan de dagen ervoor.

Eind van de middag zou het gaan regenen, maar ik werd al na 12 u hierdoor overvallen. Bij één van de hindernissen, ging het mis. Over een smal verhoogd strookje probeerde ik de modder te mijden, maar helaas. Ik begon te schuiven en raakte mede door mijn rugzak uit balans. Een zootje was het.

Een eindje verderop kon ik schuilen en even bijkomen

Aangekomen op de camping, tussen de buien mijn tentje opgezet. Een wasje gedaan en gezien de voorspellingen in de droger. Het restaurant was vol geboekt, och dan maar een vette hap. Het voordeel van een Nederlandse enclave in de Ardennen.

20:00 u zoals alle jaren stilgestaan bij de Dodenherdenking. Vrijheid is een groot goed, iets waar ik zeker vandaag tijdens mijn wandeling  meerdere malen bij heb stilgestaan.

Het was geen 20:00 u, maar ….

Nog 2 etappes in België, morgen 5 mei een niet al te lange route en misschien een rustdag erachteraan, wan dan komen er weer enkele lange etappes.

Leuk te horen, hoe velen mij volgen, of ernaar vragen en dank jullie voor de leuke reacties. Dat doet mij goed. Voor zometeen welterusten.

15 reacties

 1. Hey Hugo, je bent een hele uitdaging aangegaan. Maar zoals ik jou ken, gaat dit lukken. Nogmaals veel succes en hou ons op de hoogte. Groet Maarten

 2. Hey hey Hugo, t is n hele “trip” maar met jouw doorzettingsvermogen zal t je wel gaan lukken.
  Ik vind t leuk jou en je verhalen te volgen. Heel heel veel succes. Ik doe t je niet na (denk ik)😁😁. Groetjes Miranda 😘

 3. Lieve Hugo,

  Behoorlijk pittig zo te lezen. Wat fijn dat je onderweg zo verrast bent door je kinderen en kleinkinderen. Hartverwarmend. ❤️en dit geeft je vast een energieboost💪 Hou vol en ik blijf je mooie verhalen volgen.

 4. Vrijheid hebben is een heerlijk gevoel, maar niet voor iedereen vanzelfsprekend. Je zult er nog wel vaker bij stilstaan tijdens je wandeltochten. Geniet van de mooie natuur om je heen, en de ontmoetingen van verschillende mensen die je zult tegenkomen, ieder met een eigen verhaal.
  Liefs Pauline.

 5. Wat een avontuur Hugo! ik heb echt respect voor je. Gun je een lekker zonnetje en zomerbriesje.

  1. Dank je Ellen. Ik hoop dat het zakelijk ook goed gaat, maar daar hoef je niet op te reageren. Ik kan er nu toch niets mee, maar het zit nog tussen mijn oren. 😉

 6. Super respect Hugo, wat een avontuur…… hoop voor je dat het weer wat beter wordt, en dat je het goed vol kunt houden. Toi, toi, toi. Groet Gerrie en Freddy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Wandeling Ravenstein - St Maria di Leuca

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder